Dagens mat

Gårdagens...somnade i soffan igår kväll...
Va ganska trött efter grannens stök natten innan.
 
Frukost: 1 ägg, 2 skivor skinka, grönsaker + ½ glas fil
Lunch: 6 köttbullar, sås och grönsaker
Mellis: Keso och vindruvor
Middag: 100 gr fisk, äggsås och 170 gr grönsaker (vägde faktiskt men sen vet jag inte om det är bra el inte...)
Kvällssnacks: Popcorn och dipp (fan!)
 
 

Kommentarer
Postat av: Kattis

Hej! Jag såg hos http://mlbloggen.blogg.se att du vill veta hur mycket kalorier saker innehåller. Hon tipsade om appen shapeup till telefonen, den använder jag med och den är asbra. Men annars kan man googla i princip vad som helst följt av ordet "kcal" eller "kalorier" för att få fram.

Jag vet inte vad du åt för grönsaker, men de flesta grönsakerna innehåller ganska lite kalorier. Men då kan man googla "grönsaker kcal" och få fram listor på vad olika grönsaker innehåller. Gurka innehåller 11 per hundra gram, tomat innehåller 21. Eller så googlar man "blandsallad kcal" och får fram vad en blandsallad innehåller rent generellt. Man kan också googla hela maträtter (typ "korvstroganoff kcal") och få fram generella värden.

En sida som jag tycker om är http://www.fineli.fi/ den är på finska när man kommer in men i ena hörnet kan man trycka på "på svenska" så ändrar den språk. Där kan man söka på nästan vad som helst och se vad det innehåller.

Man får använda vågen ganska mycket om man inte är bra på att uppskatta vikt, jag själv är värdelös på det och väger det mesta. I princip alla kalorier anges "per hundra gram" men en del anges per portion också. Jag vet inte hur en normalportion ser ut och därför kollar jag bara på "per hundra gram".

2012-10-03 @ 11:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0