Halv åtta hos mig
Ikväll gjorde jag en maträtt som jag har snott från programmet Halv åtta hos mig.
Smördegsinbakad kyckling med ört och färskostfyllning. Det blev jättegott!
Till det hade jag sallad och dressing.
Recept: 4 pers
Smördeg på rulle, tinad
Kyckling filéer
Marinad för kyckling
1 st gul lök
2 dl crème fraiche
400g Färskost Vitlök & Örter
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt
10 st körsbärstomater
Marinera kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter. Skär upp och stek gul lök.
Skär kycklingen i fina skivor blanda kycklingen med löken, låt svalna. Blanda färskosten med crème fraichen och krydda efter smak. Rulla ut smördegen och skär kvadratformade rutor, ganska stora. (jag använde smördegsplattor) Lägg kyckling i botten, ostblandningen över och 1-2 delade körsbärstomater över.
Förslut smördegspaketet genom att dra alla hörn mot mitten till ett fint paket. In i ugnen på 220 grader i cirka 15-20 minuter, vakta hela tiden & ta ut när paketen är gyllenbruna.
Servera med sallad och dressing

Så jäkla dumt...Jag hade lagt upp det skitsnyggt med sallad när jag skulle servera Peter men tänkte inte på att ta kort så det fick bli ett kort på matlådan...synd för det va fint när det va upplagt...
Smördegsinbakad kyckling med ört och färskostfyllning. Det blev jättegott!
Till det hade jag sallad och dressing.
Recept: 4 pers
Smördeg på rulle, tinad
Kyckling filéer
Marinad för kyckling
1 st gul lök
2 dl crème fraiche
400g Färskost Vitlök & Örter
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt
10 st körsbärstomater
Marinera kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter. Skär upp och stek gul lök.
Skär kycklingen i fina skivor blanda kycklingen med löken, låt svalna. Blanda färskosten med crème fraichen och krydda efter smak. Rulla ut smördegen och skär kvadratformade rutor, ganska stora. (jag använde smördegsplattor) Lägg kyckling i botten, ostblandningen över och 1-2 delade körsbärstomater över.
Förslut smördegspaketet genom att dra alla hörn mot mitten till ett fint paket. In i ugnen på 220 grader i cirka 15-20 minuter, vakta hela tiden & ta ut när paketen är gyllenbruna.
Servera med sallad och dressing

Så jäkla dumt...Jag hade lagt upp det skitsnyggt med sallad när jag skulle servera Peter men tänkte inte på att ta kort så det fick bli ett kort på matlådan...synd för det va fint när det va upplagt...
Kommentarer
Postat av: Kristin
Mmm, det lät gott =0)
Postat av: Anna
Med en härlig sallad till så kan jag tänka mig att det är supergott!
Postat av: Lena
Vi hade sallad och dressing till, det va skitgott!
Trackback