Recept
Här kommer receptet på brödrutorna med solrosfrön:
50 gr jäst
5 dl mjölk
50 gr margarin
2 msk flytande honung
2 tsk salt
½ dl solrosfrön
1 dl vetegroddar
4 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
Lös jästen i ljummen mjölk. Klicka i smöret.
Tillsätt honung, salt, solrosfrön, vetegroddar, grahamsmjöl och vetemjölet.
Arbeta degen väl o jäs övertäckt i 40 min. Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper
och tryck ut till en platta. Jäs övertäckt i 30 min till. Markera rutor men en kniv och pensla med vatten.
Strö på solrosfrön och grädda i 225 gr i 15 min.
Riktigt goda!
50 gr jäst
5 dl mjölk
50 gr margarin
2 msk flytande honung
2 tsk salt
½ dl solrosfrön
1 dl vetegroddar
4 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
Lös jästen i ljummen mjölk. Klicka i smöret.
Tillsätt honung, salt, solrosfrön, vetegroddar, grahamsmjöl och vetemjölet.
Arbeta degen väl o jäs övertäckt i 40 min. Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper
och tryck ut till en platta. Jäs övertäckt i 30 min till. Markera rutor men en kniv och pensla med vatten.
Strö på solrosfrön och grädda i 225 gr i 15 min.
Riktigt goda!
Kommentarer
Trackback